Saltar al contenido

“ENS FAN FORA DE CASA I ARA TAMBÉ DEL CARRER”

by en 10/10/2014

prou sancions4

Una companya de la Plataforma d’Afectats per la Hipteca Menorca ha rebut una sanció econòmica de part de Delegació de Govern per l’última acció de la PAH del passat 23 de setembre. Es notifica que la sanció podria ser de 301€.

L’acció consistia en l’entrega conjunta d’escrits als Jujtjats de Maó per demanar la paralització dels processos d’execució hipotecària per vulneració dels Drets Humans, tal i com ha establert el Tribunal de Justícia de la Unió Europea.

Des de la PAH volem expressar la nostra solidaritat amb la nostra companya, que és una peça més d’una lluita que és col•lectiva i anunciar que l’intent d’assenyalar-nos o reprimir-nos individualment no acabarà amb les nostres reivindicacions i encara menys amb les causes que les provoquen. No té cap sentit intentar amedrentar o acabar amb un moviment format en gran part per víctimes d’una crisi de la qual les entitats financeres, a les que assenyalem en les nostres accions, en son les principals responsables.

Les administracions han de donar solucions a les persones que, a causa de la pèrdua d’ingressos, s’enfronten a quedar-se sense casa i amb un deute enorme. Sumem-li les dificultats de la majoria de les persones afectades per a cobrir les seves necessitats més bàsiques. Tot això, per molt que ho intentin silenciar, està passant a Menorca, i passa sense que des dels Ajuntaments, el Consell o el Govern se’ls ofereixi cap alternativa habitacional, ja que les polítiques de vivenda pública brillen per la seva absència. Sabem que les nostres accions són incòmodes perquè fan visible una realitat desagradable fruit de polítiques que, per activa o per passiva, ens han dut fins aquí.

És per això que volem expressar, sobretot, la nostra gran preocupació pel fet que, en un context de crisi i malestar social, la resposta davant la societat organitzada sigui la repressió i criminalització de la protesta. Entenem que la denúncia de les injústícies i la mobilització són imprescindibles per canviar la situació.

Amb aquesta sanció no només es pretén espantar i desmobilitzar a la sancionada, o a la PAH, sinó a tothom que tingui la intenció de protestar, reivindicar o en definitiva rebel•lar-se davant situacions d’injustícia. Entenem que no és només una multa a la PAH, sinó l’intent de silenciar, intimidar, criminalitzar i reprimir la mobilització ciutadana en totes les seves expressions. És per això que fem una crida a tots els moviments socials, entitats i organitzacions de Menorca a denunciar aquesta estratègia de Delegació de Govern dirigida a neutralitzar l’acció de la ciutadania organitzada. Si el govern posa preu individual a la protesta col•lectiva, la nostra resposta ha de ser encara més col•lectiva.

Anunciem també que no aconseguiran desmobilitzar-nos. No ens queda una altra, de moment, que seguir organitzant-nos i lluitant col•lectivament. I seguirem fent-ho. No tenim por i tenim raó. La nostra lluita no és només legítima, sinó que és un imperatiu ètic.

SI TOQUEN A UNA, ENS TOQUEN A TOTES!

PAH Menorca.

ADHESIONS:

– PAH Mallorca
– PAH Eivissa
– CGT Menorca
– Secció Sindical de CCOO- AENA Menorca
– Iniciativa Verds- EQUO Menorca
– PSM
– Més per Menorca
– Ara Maó
– STEI Intersindical Menorca
– Esquerra de Menorca
– Plataforma en Defensa de l’Escola Pública
– Grup local Som Energia Menorca
– GOB
– Entesa de Mercadal i Fornells
– Entesa de Ferreries
– PSOE Menorca
– Junts per Lô
– Maó en Transició
– CCOO Menorca
– Cercle Podem Maó
– Cercle Podem Sant Lluís
– Cercle Podem Ciutadella
– Cercle Podem Centre d’illa
– JERC
– Entrepobles
– Co.Bas
Anuncios
Dejar un comentario

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: