Skip to content

La PAH de Menorca estrena la Calculadora d’Hipoteques

by en 15/02/2014

http://www.directa.cat | XAVI BOSCH LLUFRIU | 22/01/2014

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de Menorca ha posat a disposició de totes les persones afectades, activistes, acompanyants jurídics i particulars una aplicació gratuïta que serveix per calcular les quotes i amortitzacions d’un préstec segons el sistema francès de quotes constants, el més aplicat en els préstecs hipotecaris. El programa es pot descarregar a través del blog de la plataforma de manera totalment lliure però ho matisen; “s’abstinguin d’emprar-la totes aquelles persones i empreses usureres que ens han estafat”.

A partir de la reiterada necessitat d’una eina senzilla amb què poder fer els càlculs de les quotes hipotecàries a interès fix i variable, la PAH de Menorca va decidir desenvolupar una aplicació a l’abast de tots aquells “que d’alguna manera s’oposen a les males pràctiques i als abusos per part dels bancs i dels seus més fidels aliats en el poder”, expliquen. Santi Oliver és el creador d’aquesta eina financera que -a part de calcular les quotes i amortitzacions- també calcula les diferències totals i parcials a efectes de les clàusules sòl.

El programa, que ja han començat a utilitzar altres plataformes de l’Estat, permet imprimir i generar informes i disposa d’un visualitzador del llistat publicat pel Banc d’Espanya amb els tipus d’interès. Tot i que l’eina s’ha posat a disposició de tothom, el seu autor ha prohibit explícitament el seu ús a bancs, financeres, empreses afins i “altres indesitjables”.

Enlace a la noticia original

Anuncios

From → General, prensa, software

Dejar un comentario

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: